Alla inlägg den 7 september 2009

Av Lie - 7 september 2009 13:34

Det är sjukt. Sjukt och cyniskt är vad det är!

Den sittande regeringen gick till val, med att hela folket ska i arbete. Det ska dom till varje pris, vare sig de kan sitta, stå eller gå! Vi har läst tidningsartiklar om svårt sjuka och handikappade, som blir nekade sjukskrivning.


Somliga menar att det var den förra regeringen, som tog beslut som den nya följer. Det är inte sant och den största skillnaden ligger i värderingen; Den förra regeringen pratade om sjukFÖRSÄKRING, men den nya regeringen har döpt om det till BIDRAG och ingen i Sverige ska gå på bidrag.

 Därför upphör t.ex den förlängda sjupenningen, som kallas tillfällig  sjukersättning, att finnas till fr.o.m. januari 2010. Då ska alla vara friska igen. Bara de som är RIKTIGT sjuka ska få sjukpenning. Riktigt sjuka menas de som ligger på sjukhuset, kopplad till en apparat.


Regeringen vet inte vad som kommer att ske i januari, när de genomför det här... men i det betänkande som Christina Husmark Persson (m) kommit med, menas det visst att om arbetsgivaren inte kan anpassa arbetsuppgiften, eller erbjuda nytt arbestområde, ska de som inte klarar sitt jobb, hänvisas till Arbetsförmedningen. Där kan man få Aktivetetsstöd med A-kassenivå... Låter väl fiffigt, va? Men det är ju inte säkert att du har rätt till A-kassa, om du inte har arbetat... för att du varit sjuk... Och naturligtvis ska också aktivitetsstödet ses över...


Regeringen har avsatt en massa miljoner till Arbetsförmedlingen och på Försäkringskassan har man fått skära ner. Vad är det för mening med att bolla med pengar på det viset och hetsa människor som redan ligger? Det är ett spel för gallerierna, men det drabbar människor av kött och blod.


Försäkringskassan visste inte idag, hur de ska hantera det nya, men räknar med att 32 000 personer att utförsäkras under 2010 och ytterligare 19 000 till året därpå.


Det är 4 månader kvar till årsskiftet...


Jag vet hur det är, att inte kunna arbeta 100%. Jag har provat om och om igen och blivit sämre, för varje gång. Jag vill inget hellre än att bli fri från sjukdom och alla regler runtomkring. Om regeringen kan göra min hjärna frisk till 2010, så blir jag jätteglad. Vad tror du? Fixar dom det?


Om man vill, kan man skriva på Margareta Tigers namninsamling:

http://www.namnlista.se/234

Namninsamlingen avslutas 10 september 2009



.

Ovido - Quiz & Flashcards