Alla inlägg den 20 september 2010

Av Lie - 20 september 2010 17:36

Särskrivningen i detta blogginlägg är helt medveten


Så var den över, för den här gången - valrörelsen - och vi står här med långa näsor och ser ett odemokratiskt parti, som Sverige demo kraterna komma in i Sveriges riksdag. Jag har mött dem, Sverige demo kraternas väljare; unga vilsna pojkar, utan vuxenstöd, fast övertygade om att invandringen är hotet mot deras existens. Att om bara "de andra" och "de som är annorlunda", försvinner så blir allting bra. De tas om hand av drivna äldre och får kanske för första gången känna tryggheten. Det är ungdomar som på hemmaplan skrävlar, men inte vågar åka själva från landsbygden in till city. Små pojkar och några osäkra flickor.


Det slår mig att gemene man inte tagit Sverige demo kraterna på allvar. Kanske för att du aldrig har mött dem? Kanske du trodde de var en fantasi och en utopi? Men de finns och nu ska 20 av dem, vara med och styra Sverige. Människor som vi på valvakan hörde sjunga "T j a l a l a l a". Du har hört dem förut, men då var det inte i ett politiskt sammanhang. Eller hur?!


...


Vi får alla ta på oss ansvaret, för att valet fick den utgång det fick och jag fortsätter hävda, att om alla de som röstat på andra småpartier, som inte är etablerade i riksdagen, så hade vi haft 1, 3 % som tjänat demokratin. Och om alla som låg på sofflocket, hade röstat. Då kanske vi dessutom, hade fått ett regimskifte.


Ovido - Quiz & Flashcards