Alla inlägg den 20 juni 2009

Av Lie - 20 juni 2009 10:47

Hotet om regn var stort, men i lyckades få en torr midsommarafton och det kändes väldigt bra då vi bestämt oss för att fira midsommar med picknick på vårt favoritberg. Vi var 5 skogsmullar, som fullpackade med mat, ved och trummor, knatade 187 meter upp på Uvberget en bit utanför stan.


Jag blev väldigt nöjd med mitt matpåhitt. Det skulle vara enkelt, men ändå midsommargott:

Grillspett, varm potatissallad och grönsallad med körsbärstomater och feta.

Vi gjorde en biffstek i ugnen dagen före, la den i marinad (med bl.a balsamvinäger) över natten. På morgonen skar jag den i lagom bitar för grillspett och så tillbaks i marinaden igen. Spetten varvades sedan strax innan avfärd med köttbitar och marinerad squash + lite extra salt och chiligrillkrydda.


Jag kokade potatis och la dessa skivade i foliepaket, med röd lök, ruccola och en kvist färsk dragon + lite vinegrätt.


Väl uppe på berget, gjorde vi eld och när glöden infann sig, la vi ut spetten på ett halster för värmning och en extra touch av grillyta och foliepaketen med potatis låg i utkanten av glöden och gonade till sig. Det blev väldigt mumsigt och till kaffet hade Annelise gjort en saftig chokladkaka med glasyr.


Så trummade vi in sommaren, spelade lite på flöjt, mungiga och sjöng en massa sånger. Vad mer kan man begära, än god mat, uppehållsväder, härlig utsikt och trevlig stämning med trumelum, i glada vänners lag? Nedanför oss, nån kilometer bort, såg vi traditionellt midsommarfirande, med midsommarstång och lekar, men jag trivdes bättre där vi var.


"Högt uppe på beeeerget, finns ingen polis

Där kan gå naaaaken och släppa en fis"

Typ... eller i alla fall vara sig själv i samklang med naturen ;-)



Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards